Inspiration och tips

Hemvård vid infektion

Hemvård vid infektion

Åtskilliga sjukdomar kan behandlas utan att man behöver uppsöka läkarvetenskapen. Detta har medfört ett ökat intresse för att även kunna diagnostisera sjukdomar genom tester i hemmet. Genom åren har det förekommit en rad olika testredskap för att kunna säkerställa huruvida man fått en infektion, reaktion eller någonting annat. Det finns nu självtest för att hitta klamydiainfektioner vilket drabbat många. Även om behandlingen vid en infektion är smärtfri och enkel, är det viktigt att man testar sig om minsta risk finns. Klamydiatester finns att införskaffa digitalt och det skickas hem direkt till brevlådan. På så vis behöver man inte boka tid eller kontakta vårdcentralen för att se om man drabbats. Vid klamydia finns en rad följdsjukdomar och tillstånd man kan undvika genom att snabbt påbörja en behandling. Ju tidigare man är desto bättre.

Informera

Den som har fått klamydia behöver informera alla som kan ha blivit smittade. Görs inte detta finns risken att allt fler drabbas och går med sjukdomen i kroppen för länge. I och med att klamydiatest inte kräver någon tid på vårdcentralen är det enklare än tidigare att se om man behöver vård eller inte. Skulle man ha drabbats kan man omgående vända sig till vården för att påbörja behandlingen. Ett klamydiatest man gjort hemma är vanligtvis mycket bra och har väldigt liten feldecimal. Om man inte är smittad trots att man fått höra att man utsatts för klamydia, är det inte fel att göra testet vid ytterligare ett tillfälle för att säkerställa att man inte fått infektionen.

Det är relativt nytt att man kan testa sig för dessa sjukdomar och utbudet tester är därför inte så stort ännu. Det finns dock ett par olika försäljare på nätet som tillhandahåller dessa självtester. Är man i behov av att även testa sig för andra sexuellt relaterade tillstånd finns ytterligare något som kan beställas. Vanligtvis förekommer hemtester för en uppsjö olika besvär. Genomgående bör man dock vara noga med att det finns en riktig avsändare och att testerna anses tillräckligt bra för att de skall kunna fungera som garant för resultatet.

Föregående

Avger din cykelbelysning tillräckligt mycket ljus?

Nästa

Vet mer om assistansbolag och personlig assistans

  1. Dylan Berggren

    Tack så mycket för att dela en sådan informativ post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén